top of page
 • Foto van schrijverLASVEGAS NL

Benodigde reisdocumenten voor een reis naar Las Vegas

Voordat je op vakantie gaat naar de Verenigde Staten moet je eerst aan een aantal verplichtingen voldoen. Maar welke eisen zijn er verplicht en wat is daarnaast ook handig om alvast te regelen of te controleren?


In dit stuk heb ik dat voor je uitgezocht zodat je een goed beeld hebt van de 'to do' list voor dat je daadwerkelijk ook echt naar de Verenigde Staten gaat afreizen. En daarbij heb ik uit eigen ervaring ook wat tips erin gezet.

Verplichte reisdocumenten

 • Paspoort Je moet een eigen (elektronisch of biometrisch) paspoort hebben. Dit houd in dat er een chip in het paspoort zit, je kunt dit herkennen aan het E-symbool op de voorkant (hierboven in het foto voorbeeld). Dit paspoort moet nog geldig zijn bij terugkomst in eigen land.

 • Visum/Esta Je hebt een goed gekeurde verblijfsvergunning nodig om Amerika binnen te komen. Er zijn een aantal opties; de groene kaart (voor wonen/werken), een visum (voor langere periode) en de ESTA (dit is de meest toegankelijk voor toeristen).

Sinds half mei 2023 zijn er geen verplichtingen meer met betrekking tot het corona virus. Je hoeft dus geen vaccinatie bewijs meer te overhandigen of gevaccineerd te zijn. Ook zijn er geen negatieve testen meer nodig.


ESTA; Electronic System for Travel Authorization

Voor een Amerika vakantie gebruik je bijna altijd de ESTA. Dit is de makkelijkste, snelste en goedkoopste manier om naar de USA af te reizen. Hier heb ik een video over gemaakt waar stap voor stap een aanvraag word doorgenomen.

 • Esta alleen aanvragen via de officiële website: Esta aanvragen.

 • Esta minimaal 72 uur voor vertrek aanvragen (liever zsm).

 • Esta is 2 jaar geldig na aanvraag.

 • Verblijf voor maximaal 90 dagen.

 • Kosten $21,- per persoon.

 • Let op Esta is gelinkt aan paspoort

Tip; Ga je voor het eerst naar de USA? Vraag dan de Esta aan voor het definitief boeken.

De Esta is dan misschien minder lang geldig, maar je hebt meer zekerheid.

Je bent tenslotte zelf verantwoordelijk voor de geldige inreis verplichtingen.


Let op! Ben je in bepaalde landen geweest die op de verboden lijst staan van de USA, dan mag je geen ESTA gebruiken. Je moet dan een visum aanvragen. Zoals bijv ben je na 11 januari 2021 in Cuba bent geweest, dan mag je geen ESTA gebruiken en moet je dus een visum aanvragen. De lijst met landen kun je op de ESTA site vinden.


Let op! Met het correct invullen van de vragen. Dit is een officieel document en je verklaard dit naar waarheid te hebben ingevuld. Ook een typ foutje kan leiden tot een afwijzing en dit corrigeren kost vaak veel tijd en geld. Tevens is een goed gekeurde Esta nog geen garantie dat je ook echt het land in komt. Ze mogen je altijd weigeren bij de paspoort controle op het vliegveld waar je het land binnenkomt.


Belangrijke zaken en verzekeringen

Hier staan een aantal belangrijke punten voor een reis naar de Verenigde Staten.

 • Verzekering Zorg voor een goede reis en (eventuele) annulering verzekering. Vooral medische kosten kunnen in de USA snel oplopen. Voor vertrek is het dan ook altijd slim en jouw verzekeraar te contacten en te melden dat je naar de USA wilt. Vraag of je goed gedekt bent of dat je eventueel nog een wereld dekking moet afsluiten.

 • Rijbewijs Ben je van plan te gaan rijden met de motor/auto of camper? Check of jouw rijbewijs nog geldig is en neem het mee. Er is geen internationaal bewijs nodig, een NL of BE rijbewijs is voldoende.

 • Medicatie Gebruik je medicijnen? Dan is het handig bij de huisarts/apotheek een medicatie lijstje op te vragen. Neem ook altijd de originele verpakking met etiket/ naam mee. Dit kan gecontroleerd worden.

 • Creditcard Een creditcard is vaak verplicht bij het huren van een voertuig of de borg van een accommodatie. Ook word dit betaalmiddel bijna overal geaccepteerd en is dan ook heel handig om mee te nemen. Let op een pre paid creditcard word vaak niet geaccepteerd.

 • Pinpas/cash Zet je pinpas op wereldstand voor vertrek en houd er rekening mee dat sommige passen bij bepaalde pinautomaten (ATM) niet werken. Het is dan ook slim altijd cash / creditcard bij je te hebben.

Tip; Maak een foto van alle pasjes en documenten die je meeneemt op reis en mail deze naar jezelf of een thuisblijver die je vertrouwd. Mocht je spullen kwijt raken of ze worden gestolen, heb je snel een overzicht en kun je dingen blokkeren of opnieuw aanvragen.


Wijs op reis

Omdat de regels altijd kunnen wijzigen is het slim om voor vertrek nog even een aantal zaken te controleren. Bij de overheid kun je op de Nederland Wereldwijd website de laatste updates bekijken. Staat de Verenigde Staten op 'groen' (veilig om te reizen), zijn er nog veranderingen op vlak van vaccinaties en zijn er nog bepaalde risico's.


Aangezien de kans groot is dat je een Nationaal Park gaat bezoek bij een roadtrip in de USA, is het handig altijd de overheid website te controleren. Welke site moet je dan bekijken? De .gov websites van de parken zijn de officiële websites en hier staan altijd updates op over eventuele gesloten wegen of bosbranden. Zo hoef je niet verrast te worden met een groot stuk omrijden tijdens de reis maar kun je daar van te voren op inspringen.


In geval van directe nood kun je in de USA 911 bellen voor de brandweer/politie/ ambulance. Mocht je hulp nodig hebben van de Nederlandse ambassade in Amerika,

bel dan dit nummer: +12022445300.


Tip; zet de 'wijs op reis' app van de overheid op je mobile telefoon, dan heb je altijd snel informatie bij de hand. En zorg ervoor dat je een thuisblijver jouw reisschema geeft, dan weet altijd iemand waar je ongeveer bent en wanneer je terug zou moeten komen.


Disclaimer; 80Travel doet haar uiterste best om correcte informatie te verschaffen. Let op gegevens kunnen altijd aangepast worden, controleer daarom altijd zelf of de gegevens nog kloppen. Op alle teksten op deze website rust auteursrecht. Het is zonder toestemming niet toegestaan om de teksten te kopiëren, verspreiden of op een andere manier openbaar te maken.


163 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page