top of page
Image by NeONBRAND

TRANSPORT

LAS VEGAS TRANSPORT OPTIES

Om bij de meest iconische stad van Amerika genaamd 'Las Vegas' te komen vanuit Europa, zal er gevlogen moeten worden. En natuurlijk komt daar nog het een en ander bij kijken om dit geregeld te krijgen.
Op deze 
pagina staat alle benodigde informatie om de juiste keuze te maken bij het kiezen van de vluchten maar ook de verschillende opties van vervoer ter plaatse.

Er worden verschillende opties besproken en daarnaast worden er tips gegeven om de beste opties voor een goede prijs te krijgen. Het is een groot voordeel om van te voren bepaalde zaken goed te regelen, dit kan geld besparen en ter plaatse extra tijd opleveren.

De verschillende opties zijn onder verdeeld in het menu hieronder, mochten er nog vragen zijn of advies gewenst neem dan contact op met LasVegasNL via
contact.

'Bezichtig de strip in stijl met een limousine rit' 

Vliegtuig in de Hemel
Image by Vadim Artyukhin
Taxi Station
Image by CHUTTERSNAP
Image by Will Greer

VLUCHTEN

Vluchten

De manier om in Noord Amerika te komen vanuit Nederland is met het vliegtuig. Voor een vakantie naar Las Vegas is het dan ook een nodig vluchten te kopen. Voor het kiezen van de juiste vluchten die gewenst zijn kunnen een aantal factoren invloed hebben zoals het budget, de aangeboden vluchten en de persoonlijke voorkeuren. 
Kies je voor losse vluchten of vluchten in een pakketreis? Kies je voor rechtstreeks vluchten of met een overstap?
 
Hieronder worden de verschillende opties doorgenomen en worden tips gegeven bij het kiezen van jouw vluchten.

6B78A050-3105-42F7-BAAD-678C5C4BAF99.jpeg

VLUCHT OPTIES 

Een rechtstreekse vlucht naar Las Vegas is natuurlijk sneller dan vluchten met een tussenstop. Bij een rechtstreekse vlucht kom je na ongeveer 10-12 uur op Las Vegas aan en dus ook gelijk de eerste keer dat je op Amerikaanse bodem komt en daar zul je gelijk door de douane en de grenscontrole moeten (hier kan zo een wachtrij van een uur zijn). Vaak zijn de gemiddelde aankomst tijden in de middag rond 14:00 en vertrek uit Amerika rond 15:00 (heel fijn dus).

* snelste optie
* 10-12 uur vliegen
* duurder zo €150,-+ pp
*
KLM / Delta opties

Een vlucht met overstap is de meest aangeboden vluchten optie bij een vakantie naar Amerika. Sommige mensen kiezen hier ook voor omdat het fijn kan zijn tussendoor even de benen te strekken of even wat te eten. Bij de eerste stop ga je dan ook langs de grenscontrole en douane en bij aankomst in Las Vegas kun je dan gelijk door de bagage halen en genieten.
Deze optie word vaak gekozen omdat het goedkoper is en gebruikt wordt in pakketten.

* tussenstop
* 12-16 uur vliegen
* goedkoper
* ruim aanbod vluchten

Een stop-over is eigenlijk hetzelfde als een vlucht met overstap maar dan duurt de stop vaak langer. Dit kan een paar uur zijn waar je bijvoorbeeld ook even het vliegveld verlaat om de stad te bezichtigen. En ook kun je het zo plannen ergens een paar dagen te blijven en dan door te vliegen naar Las Vegas. Bij zulke vluchten is het handig dit te laten regelen, als je namelijk alle vluchten in een pakket koopt zijn de voorwaarden beter. Wel kan dit duurder uitvallen.

* optie bezoek 2e stad
* 12-16 uur vliegen
* soms duurder
* veel combinatie opties

BETROUWBARE VLUCHTEN WEBSITES 

KINDEREN

Vliegen met kinderen. Baby's van 0-1 jaar vliegen gratis en hebben geen eigen stoel, wel kunnen ze wat bagage mee nemen zoals een autostoel of een buggy. Dit verschilt per maatschappij informeer hiernaar. Ook zijn er opties bij sommige maatschappijen om een baby bedje te krijgen, dit zijn plekken voor aan de stoel rij waarbij een bedje vast gemaakt kan worden aan de muur voor je. Voor kinderen vanaf 2 jaar is een eigen stoel nodig en krijg je dan ook bagage opties zoals bij volwassenen, wel gelden er soms kortingen voor kinderen onder 12.

* 0-1 jaar vaak gratis 
* 2-12 jaar vaak korting
* vraag naar bagage opties
* soms baby bed optie

Op de vluchten over de oceaan hebben bijna alle stoelen een eigen tv met entertainment opties. Daarnaast is het altijd handig om eigen entertainment mee te nemen voor kinderen zoals iPad, tekenspullen, speelgoed en ook af en toe even lopen.

TIJDVERSCHIL

Houd rekening met het tijdverschil, in Las Vegas is het 9 uur vroeger dan in Nederland. Dat houd in dat de heenreis nog langer lijkt omdat je einde van de middag vaak aankomt en het in Nederland al nacht is. De eerste dag is het dan ook heel normaal dat je rond 4 / 5 uur ochtends wakker wordt door een jetlag

Voor de terugreis houd dit in dat bij aankomst in Nederland het een dag later is omdat het tijdverschil er is. Dus gaat, jou vlucht op 14 juli terug zul je in Nederland om 15 juli aankomen. Reken die dag ook wel mee met de planning.

BOEKEN

Boek je een pakket met de vluchten, dus een alle vluchten in een keer met een retour dan heb je betere voorwaarden dan dat je losse vluchten koopt en zelf bij elkaar zoekt. Koop je het als 1 geheel mocht er dan bij de eerste vlucht heen vertraging zijn en je mist de aansluitende vlucht, dan wordt je kosteloos op een volgende vlucht gezet dit wordt voor je gedaan. Zijn het dus losse vluchten en je mist de aansluitende vlucht dan moet je geluk hebben als er geen extra kosten bij komen omdat je niet bent komen opdagen voor de aansluitende vlucht die je zelf had uitgekozen.

Het kan verstandig zijn om vlucht samen met hotel te boeken zoals bij Expedia, dit vanwege betere voorwaarden mocht er iets mis gaan of aangepast worden. Wil je advies of heb je geen tijd dit allemaal uit te zoeken ga naar TRAVEL.

Let op bij het boeken of de website waar je boekt de voorwaarden goed zijn en of de ruimbagage wel of niet is bijgesloten. Is dit niet het geval houd dan rekening met €50,- per koffer per vlucht. Veel tussen websites bieden slechte hulp mocht er iets mis zijn. Dit is maar eens duidelijk geworden met de covid19, veel mensen weten niet of er geld terug komt of krijgen geen contact met de klantenservice. 

PERSOONLIJKE VOORKEUREN / GOOD TO KNOW

Voor de vluchten over de oceaan hebben bijna alle maatschappijen eigen tv entertainment schermen in de stoel. Vaak worden er oortjes-koptelefoons uitgedeeld bij de passagiers. Zelf meenemen kan natuurlijk ook evenals een tablet.

Op vluchten worden verschillende stoel klasse aangeboden hier kun je denken aan meer beenruimte, meer bagage en luxere stoelen. Deze klassen verschillen per maatschappij en is terug te vinden op hun eigen website. Er kan van te voren een bepaalde klasse geboekt worden maar ook na het boeken zijn er nog opties om een upgrade te kopen bij de maatschappij.

Heb je assistentie nodig voor bijvoorbeeld een allergie bij het eten of heb je een medisch probleem waar rekening mee gehouden moet worden. Meld dit dan bij de reisagent of neem contact op met de vliegmaatschappij zelf om dit te regelen.

Welke maatschappij kies je nou? Over het algemeen zijn alle maatschappijen tegenwoordig van een redelijke standaard, vaak zit overal het eten en drinken inbegrepen op de lange vluchten en is er een uitgebreid tv entertainment systeem aanwezig. Het ligt echt een beetje aan de crew van jou vlucht of je goed behandeld word en welke maatschappij je zelf fijn vind kwa ruimte en stoelen.

Voor de Reisdocumenten die nodig zijn om te kunnen vliegen en het land binnen te komen zijn : geldig paspoort en een ESTA. Voor de benodigde informatie hierover en de gang van zaken met de douane en de grens ga naar GOOD TO KNOW.

HUURAUTO

Huurauto

Kies je voor de optie om een huurauto te nemen met een vakantie naar Las Vegas dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden, en die hebben we hieronder toegelicht.
Er zijn natuurlijk heel veel aanbieders van verhuur bedrijven met verschillende prijzen en allemaal andere voorwaarden. Dit kan heel verwarrend zijn, eigenlijk hebben de aanbieders allemaal wel dezelfde soort auto's in hun assortiment.

Het gaat dus eigenlijk vooral om de beste prijs en de beste voorwaarden. Het belangrijkste zijn de verzekeringen die in de pakketten zitten. Dit is niet alleen vaak ingewikkeld maar ook ter plaatse zullen de verkopers je van alles proberen aan te smeren. En ja echt 
aansmeren en soms zelfs 'onder druk', dit is namelijk de manier waar op verkopers wat extra kunnen verdienen en ze vertellen je dan ook van alles.

Na bijna 10 jaar ervaring raden wij gewoon altijd SunnyCars aan. Deze Nederlandse organisatie heeft een ruim aanbod in de USA en de meest complete verzekering. Ook de glas-bodem- banden dekking (deze mist bij veel aanbieders) en zijn vaak de eerste dingen die stuk gaan.
Ze zijn niet altijd de goedkoopste maar je kunt wel zorgeloos op vakantie en mocht er iets gebeuren dan is er een 24/7 Nederlandse helpdesk die je helpt weer onderweg te kunnen. 

Image by Jamie Street
CEC7F19E-BA2F-4FA8-B9FC-362A5DB208B9.jpeg

VRAAG HIER PRIJZEN OP VOOR DE HUURAUTO BIJ SUNNYCARS

LV Sunny-Cars-logo.png

HOE VERLOOPT HET HUREN VAN EEN AUTO OP LAS VEGAS AIRPORT

* Vlieg je op Las Vegas airport dan ga je na het ophalen van de bagage op zoek naar de borden 'rentalcars'. Je volgt de borden en komt buiten bij de aankomst hal, hier staat een gratis shuttle bus naar het rentalcar complex klaar.
* Na een rit van 5-10 minuten kom je aan bij een ander gebouw. Hier stap je uit en als je binnen in de hal komt, zie je rondom de verschillende
autoverhuur bedrijven zoals Alamo, Thrifty en Dollar. Kijk op jouw auto voucher welke verhuurder je moet hebben.
* Hier ga je dan in de rij staan en wacht je op je buurt (tegenwoordig 
kun je ook via een self desk computer je aanmelden, dit gaat vaak sneller en als je bij sunny huurt hoef je toch geen extra's te regelen). De balie medewerker kan zomaar zeggen dat je niet goed verzekerd bent omdat in hun systeem de auto in basis is gehuurd. Dit kan kloppen maar je bent dan via Sunnycars zelf verzekerd dus je kunt gewoon overal nee op zeggen en de auto huren zoals in het systeem staat. Na de controle van het paspoort, de verhuurvoucher en het rijbewijs kun je een verdieping omhoog, hier is de parkeergarage en staan alle auto's.
* Je zoekt hier ook weer jouw verhuurder en geeft jouw voucher aan een medewerker, die wijst een rij aan van jou 'autoklasse' waar je uit kunt kiezen.
Je kiest de auto, doet je bagage erin en het is handig om even rondom te filmen zodat er later geen disscussie komt over schade of krassen die er al op zaten. Dit is gewoon handig om jezelf in te dekken.
* Je rijdt naar de slagboom in de garage, hier word nog een keer de papieren gecontroleerd en daarna kun je
weg met de auto.

* Bij het inleveren van de auto let dan op of de auto met lege tank ingeleverd mag worden, zo niet tank hem dan zelf vol dit is goedkoper dan de bedragen waar ze hem mee voltanken. Je volgt de borden 'rentalcar return', volg de borden met  jouw verhuurder en zet de auto in de rij bij 'return'. Dan haal je de bagage eruit en controleert of alles leeg is en krijg je van de medewerker een bonnetje. Kijk goed of er geen bedragen op staan want alles is al betaald en alleen eventueel benzine kosten kunnen hier staan. Vraag anders hierna wat dit is. Dan volg je de borden 'terminal' en met de shuttlebus weer naar de juiste terminal van jou vlucht.

Maak je tijdens de vakantie gebruik van een huurauto, let dan op de eventuele parkeerkosten. Er zijn een aantal resorts in Las Vegas waar parkeergeld betaald moet worden dit is gemiddeld $10,- tot $15,- per dag. Nu kan het zijn dat de parkeer fee in de resort fee zit en dit niet betaald hoeft worden, maar je kunt ook kiezen voor gratis parkeerplekken. parkeer informatie 

In Las Vegas hebben de autoverhuurders over het algemeen niet de kleinste auto's. Een leuke tip als je alleen bent of met zijn tweeën is dan ook om de goedkoopste auto te huren en dan krijg je vanzelf al een gratis upgrade naar intermediate. 
Een intermediate is prima voor 2/3 personen, ben je met gezin dan is de midsize SUV goed.

Ben je niet tevreden met de auto of het formaat? Vraag dan om een andere en ter plaatse is het ook mogelijk om als nog een upgrade aan te schaffen. Bekijk wel altijd eerste de auto die je gehuurd hebt, want de verkopers proberen je altijd een upgrade aan te smeren en dat is misschien helemaal niet nodig.

Zorg altijd dat je de voorwaarden van de huurauto die je huurt goed doorneemt, en heb je vragen bel Sunnycars dan.
Het is ook handig om de Flexservice te nemen zodat je kosteloos kan annuleren en wijzigen als de plannen veranderen.

Van te voren de huurauto huren is bijna altijd goedkoper dan daar de auto te huren. Hier bij kun je ook goed alles doornemen en weet je precies waarvoor je verzekerd bent en hoef je daar niet extra verzekeringen af te sluiten.

De hoofdbestuurder moet in het bezit zijn van een creditcard om de auto te kunnen huren. Let eventueel ook op dat er extra kosten kunnen zijn als je onder de 25 jaar bent en als je de auto op een andere locatie gaat inleveren (oneway fee).

MONORAIL

Monorail tram

De Las Vegas strip is ongeveer 7 km lang en dan kan het handig zijn af en toe een stukje sneller te reizen. Een optie daarvoor zijn een van de 3 gratis trams tussen de resorts de; Mandalay - Excalibur tram, Bellagio - park MGM tram of de Mirage - TI tram.
 
De Las Vegas Monorail is een grotere monorail die bijna de hele strip afdekt met 7 verschillende stops. Voor deze Monorail moet er wel betaald worden.
Hieronder bespreken we de verschillende routes en algemene informatie die bij de monorail / trams horen, en rechts op de kaart zijn de routes ook aangegeven.
Let op! Door covid-19 maatregelen kunnen de opening tijden veranderd zijn.

MANDALAY BAY - EXCALIBUR TRAM

FREE!

Deze tram heeft 2 verschillende routes. Stap je op bij Excalibur ga je direct naar het Mandalay resort (3 minuten rit), maar stap je op bij Mandalay dan maak je nog een tussenstop bij Luxor (7 minuten rit). 

Stations : Mandalay Bay, Luxor (voor het resort), Excalibur
Rijtijden : dagelijks van 09:00-22:30 elke 3-7minuten vertrekt de tram

BELLAGIO - PARK MGM TRAM

FREE!

Deze tram loopt langs City center van het Bellagio resort naar Park MGM. De tram is gratis en goed te gebruiken als je daar in de buurt bent. Want normaal is het sneller om gewoon te lopen dan eerst naar de stations te gaan en dan nog de tram te nemen.

Stations : Bellagio (bij spa tower), Crystal Shops, Park MGM
Rijtijdendagelijks 08:00-04:00, elke 15 minuten en de rit duurt 2-6 minuten.

lv map tram s.png

LAS VEGAS MONORAIL

De Las Vegas monorail loopt langs bijna de hele strip en heeft 7 stations. Deze monorail kost wel geld, er kan 1 rit gekocht worden of unlimited dag passen. De kaartjes kunnen bij de stations gekocht worden of van te voren online en dan kun je de pas via de telefoon gebruiken. Om de ongeveer 10 minuten komt de monorail langs.
Stations: MGM Grand, Bally's, Flamingo, Harrah's, Convention center, Westgate, Sahara.

Openingstijden: maandag 07:00-00:00 , Dins-dond 07:00-02:00, vrij-zon 07:00-03:00
Tickets: Single $5,- 1day $13,-  2days $23,-  3days $29,-  4days $36,-  5days $43,-  7days 56,-

lv monorail map.png

MIRAGE - TREASURE ISLAND TRAM

FREE!

Na een lange renovatie rijd de tram tussen Mirage en Treasure Island weer. Deze rit duurt een paar minuten en als je het stuk zou lopen duurt het ongeveer een kwartier. 
De tram is gratis, hiernaast op het filmpje kun je de route zien.

Stations : Mirage (links voor bij het resort ) en Treasure Island (bij de parkeergarage).
Rijtijdendagelijks 07:00-02:00, elke 15 minuten rijd de tram en duurt 2-4 minuten

Mocht je aan de Noord kant van de strip verblijven in bijvoorbeeld Sahara dan kan de monorail heel makkelijk zijn om toch snel de hele strip over te komen zonder veel tijd te verliezen.

Speel je MYVEGAS? Dan kun je ook gratis tickets voor de Las Vegas Monorail kopen met punten van myvegas.

Houd er rekening mee dat sommige stations niet echt gunstig liggen en ook al veel tijd in beslag nemen om er heen te gaan. Zoals het MGM Grand station dat ligt helemaal aan de achterzijde van het resort. Soms is lopen dan toch sneller.

UBER

Uber

Geen zin in duurdere tarieven van taxi's dan kan UBER een prima oplossing zijn voor jou.
Via de UBER app op de mobiele telefoon kun je snel en makkelijk een rit bestellen. Er zijn verschillende maten en klasse van auto's om uit te kiezen en gelijk krijg je te zien hoe duur de rit zal zijn en waar en wanneer de auto komt.

Ook een voordeel van Uber is dat vaak de ritten sneller zijn, de prijs is al bekend vooraf en de chauffeur wil jou zo snel mogelijk op de bestemming afzetten om weer de volgende rit te kunnen doen. Las Vegas veel rijders/chauffeurs en binnen een paar minuten heb je een rit.Let op sta je op de verkeerde locatie of mis je de rit dan worden er kosten in rekening gebracht. Controleer dan ook goed of je de juiste locatie kiest en er op tijd bent.

Image by Tingey Injury Law Firm

HOE MAAK JE GEBRUIK VAN DE UBER APP

* Download de UBER app op jouw mobiel (handig dit in Nederland al te doen).
* Maak een account aan en koppel deze aan de creditcard waarmee je de ritten gaat betalen.

* Open de app en vul de bestemming in waar je naar toe wilt, en je krijgt gelijk de opties met hoe lang het duurt, de auto klasse, wat de aankomst zou zijn en de prijzen.
* Maak je keuze en bevestig deze, je krijgt dan de informatie over de rijder die jou op komt halen en zorg dat je bij het pick up point bent.
* De rijder komt jou ophalen en controleer met/via het nummerbord of je de goede auto hebt.
* De rijder brengt jou naar de gekozen locatie, hier stap je uit.

* Op de app kun je nu een beoordeling achterlaten en eventueel nog fooi / tip geven.

lv uber app.png
lv uber bestellen.PNG

Zorg dat je op tijd bij het pick-up point staat. In Las Vegas lijkt het al snel dichtbij, bijvoorbeeld pick up voorkant van het hotel maar dan ben je zo weer 10+ minuten aan het wandelen. Veel resorts geven met wegwijzers aan waar de 'pick up' points zijn voor 'rideshares'. Let ook op dat je op de goede locatie staat sommige resorts hebben meerdere pick up plaatsen.

De goedkoopste optie is als je er voor kiest de rit eventueel 'te delen'. De chauffeur heeft dan al een extra passagier bij zich of je hij haalt er nog een op tijdens jou rit. Dit is goedkoper maar kost extra tijd.

Sommige resorts bieden korting codes bij het eerste keer gebruiken van Uber. Zo kun je gratis credit krijgen zoals de eerste $20,- gratis. 

TAXI

taxi

De taxi is een makkelijke manier van vervoer in Las Vegas, ze zijn rond de strip, downtown en bij vliegveld vrijwel overal te vinden. Het is gebruikelijk dat je de taxi stand plaats gebruikt die bij de resorts of het vliegveld wordt aangegeven. Pak dan de voorste taxi uit de rij, deze is aan de beurt. Doe je dit niet dan kan er wel eens ruzie ontstaan.
Zomaar een taxi aanhouden op de weg kan verboden zijn zoek dus een taxi standplaats.

De taxi tarieven worden aangegeven in de taxi en er kan ook betaald worden met cash, betaalpassen en creditcards in de taxi zelf.

Let op er wordt altijd fooi verwacht en vaak 15%, dit is natuurlijk niet verplicht maar soms reageren de chauffeurs behoorlijk onaardig als je dit niet doet of weinig fooi geeft.

Image by Mike Tsitas

GEMIDDELDE TAXI TARIEVEN VAN HET VLIEGVELD NAAR HET HOTEL

De Las Vegas strip is verdeeld over 3 zones hier onder staan de gemiddelde flat rate taxi kosten van het vliegveld naar deze zones en naar downtown. Het bedrag kan variëren en duurder uitvallen tijdens files en drukkere tijdstippen. En vergeet niet hierbij komt de eventuele fooi nog. De taxi kan nog airport fee $2,- en eventuele creditcard fee $3,- rekenen.

* Zone 1: Delano, Excalibur, Luxor, Mandalay Bay, MGM Grand, OYO, Tropicana, Virgin.
* Zone 2: Aria, Bally's, Bellagio, Cosmo, NYNY, Paris, Park MGM, Planet Hollywood, Vdara.
* Zone 3: Caesars, Casino Royal, Circus Circus, Encore, Flamingo, Harrah's, Hilton Grand vacations, The Palms, Linq, Mirage, Palazzo, Resort World, Rio all suites, Sahara, The Strath, Treasure Island, Venetian, Westgate, Wynn.
* Downtown : 4Queens, Binions, California, Circa,The D, Downtown grand, El Cortez, Freemont, Goldcoast, Golden Nugget, Mainstation, The Plaza.

Zone 1 : va $19,-      Zone 2 : va $23,-     Zone 3 : va $27,-      Downtown va $34,-

lv taxi fare zones.png

Kom je van het vliegveld en maak je gebruik van de Taxi dan zal er vaak gevraagd worden of dit de eerste keer in Las Vegas is. Als dit zo is, is het handiger om nee te zeggen en dat je niet 'via de tunnels' wilt rijden. Vaak rijden ze zo omdat het langer duurt en ze meer kunnen verdienen (downtown kan wel sneller zijn met de tunnels).

Voor de covid-19 pandemie was de taxi bijna altijd duurder dan een Lyft of Uber, tegenwoordig kan dit ook goedkoper uitvallen. Het is daarom handig als je wilt besparen ze allemaal te vergelijken met elkaar per rit.

Het is altijd handig van te voren te informeren naar de geschatte kosten en te vragen welke kosten er nog bij komen. Eventuele bijkomende kosten zijn de airport fee, creditcard fee, percentage belasting rond de 3% en de zelf gekozen fooi.

LYFT

Lyft

Geen zin in duurdere tarieven van taxi's dan kan LYFT een prima oplossing zijn voor jou.
Via de LYFT app op de mobiele telefoon kun je snel en makkelijk een rit bestellen. Er zijn verschillende maten en klasse van auto's om uit te kiezen en gelijk krijg je te zien hoe duur de rit zal zijn en waar en wanneer de auto komt.

Ook een voordeel van LYFT is dat vaak de ritten sneller zijn, de prijs is al bekend vooraf en de chauffeur wil jou zo snel mogelijk op de bestemming afzetten om weer de volgende rit te kunnen doen. Las Vegas veel rijders/chauffeurs en binnen een paar minuten heb je een rit. Let op sta je op de verkeerde locatie of mis je de rit dan worden er kosten in rekening gebracht. Controleer dan ook goed of je de juiste locatie kiest en er op tijd bent.

Image by Thought Catalog
lv lyft app.png

HOE MAAK JE GEBRUIK VAN DE LYFT APP

* Download de LYFT app op jouw mobiel (handig dit in Nederland al te doen).
* Maak een account aan en koppel deze aan de creditcard waarmee je de ritten gaat betalen.

* Open de app en vul de bestemming in waar je naar toe wilt, en je krijgt gelijk de opties met hoe lang het duurt, de auto klasse, wat de aankomst zou zijn en de prijzen.
* Maak je keuze en bevestig deze, je krijgt dan de informatie over de rijder die jou op komt halen en zorg dat je bij het pick up point bent.
* De rijder komt jou ophalen en controleer met/via het nummerbord of je de goede auto hebt.
* De rijder brengt jou naar de gekozen locatie, hier stap je uit.

* Op de app kun je nu een beoordeling achterlaten en eventueel nog fooi / tip geven.

lv lyft bestellen.PNG

Zorg dat je op tijd bij het pick-up point staat. In Las Vegas lijkt het al snel dichtbij, bijvoorbeeld pick up voorkant van het hotel maar dan ben je zo weer 10+ minuten aan het wandelen. Veel resorts geven met wegwijzers aan waar de 'pick up' points zijn voor 'rideshares'. Let ook op dat je op de goede locatie staat sommige resorts hebben meerdere pick up plaatsen.

De goedkoopste optie is als je er voor kiest de rit eventueel 'te delen'. De chauffeur heeft dan al een extra passagier bij zich of je hij haalt er nog een op tijdens jou rit. Dit is goedkoper maar kost extra tijd.

LYFT heeft ook een Rewards Systeem, hier staat een promotie 'invite friends' en je beveelt een vriend aan die de app ook gaat gebruiken dan kun je $5,- krijgen. Je kunt ook deze code gebruiken DOMINIQUE63755.

BUS

Bus

Er zijn verschillende busroutes in Las Vegas, deze zijn goed georganiseerd. Er is veel aanbod tussen de Las Vegas Strip en downtown, deze bussen rijden regelmatig om de 15 minuten. Het kan wel voorkomen dat de bus vol is en dat je moet wachten op de volgende.
De bekendste bus lijnen worden geregeld door de RTC 'Regional Transportation Commission'. De RTC heeft een goede website en een app met alle benodigde informatie als je gebruik wilt maken van een bus. De belangrijkste lijnen zijn Deuce en de SDX bus.

Daarnaast heeft de RTC ook zo'n 200 fietsen beschikbaar rond bekende toeristen plekken om te huren. Meer informatie over
RTC bike share klik hier. Dit is goed te combineren.
 

Image by Hobi industri

THE DEUCE BUS

The Deuce bus is de meest populaire bus om je over de strip en downtown te vervoeren.
Deze dubbeldekker bus rijd dagelijks om de 15 minuten 24/7, en heeft verschillende stops bij de resorts en toeristen plekken tussen Premium Outlets South en Downtown.
* eten, drinken en roken in de bus 
verboden.
* het gangpad moet 
vrij zijn van bijv bagage.
schoenen en shirt zijn verplicht om de bus in te mogen.

PRIJZEN TICKET OPTIES
2 uur pas $6,-           24 uur pas $8,-           3 dagen pas $20,-
* Ticket zijn te koop in de bus (3dagen pas niet), bij de ticket machines en op de RTC app.

* kinderen onder de 5 jaar gratis en korting opties voor veteranen en senioren (60+ jaar).

In de nacht raden we aan toch niet de Deuce bus te nemen, vaak rijden er wat ongure mensen mee op dat tijdstip en kan een minder veilig gevoel geven.

Om van en naar Las Vegas Airport te rijden kun je de volgende bussen nemen: The Deuce, 108 en 109. Op de begane grond bij terminal 1 kunnen bij TVM tickets gekocht worden. Van te voren kun je de route plannen met de RTC app.

LIMOUSINE

Limousine

Wil jij in 'Las Vegas style' arriveren, dan is het natuurlijk wel heel gaaf om een Limousine te huren bij aankomst die jouw van het vliegveld naar hotel brengt. Dit hoeft ook helemaal niet veel duurder te zijn dan een taxi en zeker niet als je met een groep vrienden bent.
Bij het bestellen van de limousine is het ook een optie om aan te geven dat je eerst nog even een rondje over de strip wilt maken om gelijk dat 'wow' gevoel te pakken.


Er zijn veel verschillende aanbieders en ook verschillende soorten limousines. Sommige bieden ook drinken aan in de limo of hebben zelfs een danspaal. Je krijgt in ieder geval altijd een hoop lichtjes in de limo en een gaaf ritje in plaats van een normale taxi.

Image by Michael Benz

WANNEER BOEK JE EEN LIMOUSINE?

* Voor het vervoer van en of naar het vliegveld en het hotel.
* Om een sightseeing tour te maken over de strip.
* Om naar een club en of restaurant te gaan.
* Om even helemaal los te gaan in een feest limousine.

Gewoon omdat het de gaafste manier van vervoer is.
Je hebt al een airport limousine vanaf $70,-

lv limo onetime 2018.jpg

Boek van te voren een limousine om zeker te weten dat er een beschikbaar is. Bespreek de wensen en neem de prijs door.

Let op, avonds worden er soms gratis limousines aangeboden om je naar een stripclub te brengen. Bedenk goed of je dit wel wilt, dit is buiten de strip en zorg ook dat je een manier hebt om weer weg te gaan als je dat wilt.

Voor bepaalde gasten met een hoog players card level bieden sommige resorts gratis limo pick up service aan. Ook kun je naar het resort bellen na het boeken van het hotel en vragen naar de opties van een limo pick up.

WANDELEN

Wandelen

De meest populaire manier om de Las Vegas strip te verkennen is lopend. Het is de
manier om al het moois goed te bekijken en de resorts te ontdekken.
Naast al het moois van de 
resorts is het ook de plek om mensen te kijken en te genieten van de gezelligheid en beleef Las Vegas van zijn beste kanten.
Door de grootte van de strip en de resorts verkijken veel mensen zich hierop en er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden die staan hieronder opgenoemd.

Downtown Las Vegas daarin tegen is prima te verkennen in een paar uur. De resorts liggen allemaal bij elkaar aan Fremontstreet, die deels ook is afgesloten voor verkeer.

Image by Hugo Soons

VERKEN DE LAS VEGAS STRIP WANDELEND

* De strip is bijna 7 kilometer lang, neem hier ruim de tijd voor.
* Een goede planning zorgt ervoor dat je veel kunt doen en zien. Maar let wel op het is
Las Vegas en er is gewoon te veel te zien en doen, en planningen hier lopen makkelijk uit.

* Zorg dat je goede schoenen hebt waar je makkelijk op kan lopen.
* Let op de hitte, een zonnesteek komt snel voor door het wisselen van temperatuur verschillen van de koude airco van de resorts en de hitte van de zon buiten.
* Drink voldoende water om uitdroging te voorkomen, zeker in de zomer.
* In een groot resort ben je al snel een uur kwijt.
* Er zijn veel straat 
promotors, ze maken onder andere reclame voor schaars geklede dames en voor clubs. Deze kun je aannemen maar als je moet betalen klopt het niet.
* Ga je op de foto met een superheld of een showgirl dan wordt er verwacht dat je ervoor betaald. Ze vragen zo $10,- of $20,-.
* Koop je water van een straat verkoper houd er dan rekening mee dat dit verboden is en soms worden de flesjes met kraanwater gevuld. Controleer de dop goed.

lv nyny osarton.JPG
lv venetian buiten osarton .JPG

Mocht je maar een paar dagen in Las Vegas zijn, zoek dan uit welke dingen en resort je wilt bekijken. Ook de keuze van een hotel op de goede locatie kan daar heel belangrijk zijn om het meeste uit de vakantie te halen.

Een dag trip naar Downtown Las Vegas is een echte aanrader. Alles ligt dicht bij elkaar en wandelend over Fremontstreet is een ware attractie. Tevens zijn er overal artiesten en worden er live optredens gegeven op straat.

Steek niet zomaar de straat over 'jaywalking', dit is verboden en staan boetes op. Gebruik de voetgangers oversteek plaatsen en de loopbruggen om van de ene naar de andere kant van de strip te komen.

bottom of page