top of page
good to know Las Vegas nl

GOOD TO KNOW

HANDIGE INFORMATIE VOOR EEN USA REIS

Op naar de USA! Maar wat moet er geregeld worden voor een bezoek aan de Verenigde Staten?
Naast onze
Tips & Tricks pagina zijn er nog een aantal zaken die geregeld moeten worden en er zijn nog een aantal weetjes die handig kunnen zijn voor en tijdens de reis.
Welke
documenten moeten er in orde zijn, wat is eigenlijk de beste reistijd voor het plannen van een bezoek aan Las Vegas of zijn er andere verkeersregels dan in Nederland? Op deze pagina is dit allemaal te vinden.

In het menu hieronder zijn deze 'good to know' opgedeeld in verschillende onderwerpen. We raden aan ze allemaal even door te lopen. Mocht er iets niet tussen staan wat hier wel zou horen of zijn er nog vragen laat het ons dan weten via het
contact formulier. 

'Vraag op tijd de ESTA (verplichte reisvergunning) aan' 

lv paspoort foto.jpg
Image by Giorgio Trovato
Image by Clay Banks
Image by NOAA
Image by Sheri Hooley

REISDOCUMENTEN

reisdocumenten
ESTA

ESTA: ELECTRONISCHE REISVERGUNNING

Om de Verenigde Staten in te mogen is een goedgekeurde ESTA nodig. Dit is voor iedereen verplicht, ook voor kinderen en moet minimaal 72 uur voor vertrek aangevraagd zijn. De ESTA is 2 jaar geldig, dus mogelijk ook te gebruiken bij nog een USA bezoek.

Dit is een vragenlijst die online ingevuld moet worden en kost $14,- per persoon en moet per creditcard voldaan worden. Als de 
aanvraag wordt goedgekeurd (vaak binnen 48uur) mag de Verenigde Staten bezocht worden.

lv esta aanvraag foto.png

Ook al kan de ESTA nog 72 uur voor vertrek aangevraagd worden, is het zeker aangeraden dit ruim voor vertrek te doen. Mochten er eventuele extra vragen zijn of is er een probleem, dan heeft u nog ruim de tijd om dit op te lossen.

Let op! Er zijn ook website waar ze de aanvraag voor jou doen, dit kost extra geld en is onnodig. Zei vragen eigenlijk gewoon toestemming om het voor jou in te vullen en stellen dezelfde vragen die je gemakkelijk zelf ook had kunnen invullen.
Mocht u graag weten van te voren hoe het precies werkt dan kun je naar onze link waar de ESTA stap voor stap aan u uitleggen wat er gevraagd wordt.
Voor de uitgebreide uitleg van het invullen van de ESTA klik dan hier

Zorg altijd dat u op de officiële aanvraag website bent hiernaast staat de link

Op dit moment zijn er geen verplichte inentingen nodig om de Verenigde Staten in te mogen. Wellicht in de toekomst is het covid-19 vaccine verplicht, zodra dat zo is zullen we dit gelijk melden.

INENTINGEN

MEDICATIE MEE OP REIS

De Verenigde Staten hanteren steeds strengere regels met medicatie. Neem daarvoor alleen het benodigde mee, niet te veel en niet te weinig. Daarnaast moet de medicatie aangegeven worden bij de douane en in zijn originele verpakking zitten met etiket.
 

Vraag voor vertrek een recepten lijst op via uw apotheek, dit kan bij controle het proces versnellen. Geef ook aan dat u naar de Verenigde Staten reist. Mochten er medicatie bij zitten die een uitgebreidere uitleg nodig hebben dan kan dit op tijd geregeld worden.

PASPOORT

Iedereen die de Verenigde staten wilt bezoeken dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort (dus ook kinderen). Het paspoort dient nog geldig te zijn bij terugkomst in Nederland of België.

Mocht tijdens de reis het paspoort gestolen worden of kwijt raken. Doe hiervan dan aangifte bij de politie en neem contact op met de Nederlandse ambassade om een noodpaspoort aan te maken.
   

lv paspoort foto 2.jpg

REIZEN MET KINDEREN

KIDS!

Reist u met minderjarige kinderen zorg dan dat beide ouders mee reizen of zorg er anders voor dat er een kopie van het paspoort van de afwezige ouder (s) is en het ingevulde toestemming formulier van de afwezige ouder (s). Mocht er naar gevraagd worden dan scheelt dit veel tijd als u gelijk de documenten kan weerleggen. Klik hier voor het ouder toestemming formulier 
 

Elk kind dient in het bezit te zijn van een eigen geldig paspoort (bij kinderen is de geldigheid van een paspoort 5 jaar).

RIJBEWIJS

Het Europees rijbewijs (waaronder het Nederlandse en Belgische rijbewijs onder vallen) is gewoon geldig in de Verenigde Staten.
Er is geen internationaal rijbewijs of een ander toegevoegd document nodig.

VISUM

Een visum voor de Verenigde Staten is niet nodig als u maximaal maar 90 dagen in het land verblijft. Hiervoor hebben ze de ESTA aanvraag.

Zorg altijd dat de documenten in orde zijn, u bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten.
Bij twijfel over de benodigde reisdocumenten kan er altijd contact opgenomen worden met het Amerikaanse consulaat.

PRAKTISCHE INFORMATIE

praktische info

BAGAGE