top of page
 • Foto van schrijverLASVEGAS NL

Zorg altijd voor een goede reisverzekering

Het kiezen van een goede reisverzekering voor een vakantie naar de USA is essentieel om jezelf te beschermen tegen onverwachte kosten en incidenten. De Verenigde Staten zijn vaak niet standaard opgenomen in een reisverzekering vanwege de hoge kosten van gezondheidszorg, de noodzaak van speciale medische dekking en juridische kosten. Om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd bent tijdens je vakantie naar de USA, hebben we enkele belangrijke punten voor je op een rij gezet.


Medische dekking

De kosten van medische behandelingen in de USA zijn aanzienlijk hoger dan in veel andere landen. Dit betekent dat verzekeraars een groter financieel risico lopen als zij dekking bieden voor reizen naar de USA. Door de hoge kosten hebben verzekeraars vaak speciale polissen of uitbreidingen nodig om adequate dekking te bieden voor medische kosten in de USA.

 • Dekking voor Medische Kosten: Zorg ervoor dat de verzekering een ruime dekking biedt voor medische kosten, aangezien de gezondheidszorg in de USA erg duur kan zijn. Zoek naar een polis die minstens enkele honderdduizenden euro’s dekt.

 • Noodhulp en Repatriëring: De verzekering moet de kosten dekken van noodgevallen, waaronder repatriëring naar Nederland indien nodig.


Ongevallen en aansprakelijkheid

 • Ongevallenverzekering: Deze biedt een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval tijdens de reis.

 • Aansprakelijkheidsverzekering: Dekking tegen aansprakelijkheid voor schade aan derden tijdens je reis.


Bagage en spullen

 • Dekking voor Verlies, Diefstal of Schade aan Bagage: Zorg ervoor dat je bagage en persoonlijke bezittingen zijn gedekt tegen verlies, diefstal of schade. Controleer het maximale bedrag dat wordt vergoed.

 • Vertraging van Bagage: Dekking voor essentiële aankopen als je bagage vertraagd is.


Reisondersteuning en hulpdiensten

 • 24/7 Hulpdiensten: Toegang tot een 24/7 noodhulplijn voor medische en reisgerelateerde noodgevallen. Zorg dat je de informatie bij de hand hebt.

 • Juridische Bijstand: Dekking voor juridische kosten in geval van juridische problemen in het buitenland.


Reis annulering en onderbreking

 • Annuleringsverzekering: Deze dekt de kosten als je je reis moet annuleren vanwege onvoorziene omstandigheden, zoals ziekte, overlijden van een familielid of ernstige schade aan je woning.

 • Onderbrekingsverzekering: Deze dekt de kosten als je je reis moet afbreken en eerder moet terugkeren naar huis.


Activiteiten en bijzondere sporten

 • Sport en Avontuurlijke Activiteiten: Als je van plan bent om deel te nemen aan sportieve of avontuurlijke activiteiten, zorg ervoor dat deze gedekt zijn door je verzekering.


Tips voor een goede voorbereiding

 1. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden zorgvuldig door te nemen en eventuele vragen te stellen aan de verzekeraar voordat je een definitieve keuze maakt. Zo ben je goed voorbereid en kun je met een gerust hart op vakantie naar de USA.

 2. Zorg dat je de verzekering uit hebt gezocht voor het boeken van de reis.

 3. Ga je naast de Amerika vakantie ook nog een keer naar het buitenland in dat jaar? Dan is het vaak al voordeliger om gelijk een doorlopende reis en annulering verzekering af te sluiten.

 4. Ook al heb je een zorgverzekering, dit is niet volledig voor een medisch noodgeval in de USA, zorg voor de extra USA medische dekking. Controleer dit goed.

 5. Vergelijk verschillende verzekeraars, vaak als je er al ergens verzekerd bent kun je met het uitbreiden van het pakket nog korting krijgen.Disclaimer: Gegevens kunnen veranderen we doen ons uiterste best om up to date informatie te bieden.

Voor tips opmerkingen contact Las Vegas NL of laat een bericht achter in de comments.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page