top of page
  • Foto van schrijverLASVEGAS NL

Beste reistijd voor Las Vegas

Hoe bepaal je jouw beste reistijd voor een bestemming? Er zijn verschillende factoren die invloed hebben zoals; het klimaat, het budget, persoonlijke voorkeuren maar ook eventuele evenementen en feestdagen op plaats van bestemming.

Hieronder behandelen we een aantal van die invloeden en mocht je op zoek zijn naar wat de beste reistijd is voor jouw Las Vegas bezoek?
Dan kun je na aanleiding voor dit artikel makkelijker een keuze maken.

Het klimaat

Las Vegas ligt in de Mojave dessert en heeft dan ook een warm woestijn klimaat met korte milde winters en lange heette zomers. Er is weinig regen omdat de stad in de schaduw van het gebergte ligt die de regen opvangt. Maar als het regent is dit vaak kort en hevig. Doordat er niet veel regen valt, ligt de luchtvochtigheid graad laag tussen de 15-25%, dit zorgt ervoor dat de hitte droog is en wat minder warm aanvoelt dan de temperatuur aangeeft.


Las Vegas is een van de zonnigste steden van Amerika en heeft dat ook 300+ zon dagen. En daarom ook heel populair maar ook een belangrijk punt om rekening mee te houden.


Weer / temperaturen
Beste reistijd voor Las Vegas volgens de LVNL community

Op de Las Vegas NL Facebook groep hebben we een pole gehouden voor de favoriete reis periode voor Las Vegas. Dit was het resultaat:

April 20%, Mei 15 %, September 20%,Oktober 17%.

De voornaamste reden voor april/mei en sept/okt is; toch lekker warm en de helse hitte ontlopen. Als de optie er is, zijn dit ook financieel goede maanden. De zomer keuze had vaak de reden ivm vakantie geen eigen keuze en dan in de zomer, en sommige mensen gaan ook gewoon naar Vegas voor het zonnetje en de zwembaden. De keuzes in het najaar voor de shopping deals met Thanksgiving en Black Friday en natuurlijk de feestdagen zoals Kerst en oud & nieuw.

Budget

Er zijn het hele jaar door deals te vinden voor vluchten en resorts. Het is in de vakanties vaak prijziger en de weekenden kun je het beste ontlopen in Las Vegas. Zo zijn er door de weeks op de strip kamers te vinden rond de $50,- per nacht (excl resort fee), en kan diezelfde kamer op een zaterdag makkelijk $250,-+ kosten. Ga je op een roadtrip, plan dan ook door de weeks in Las Vegas en de vrijdag/zaterdag/zondag op een tussen locatie tussen Las Vegas en een park. Wat ook belangrijk is de feestdagen en bepaalde evenementen te ontlopen die drijven de prijs van de resorts omhoog. Tenzij je natuurlijk speciaal voor een event naar Las Vegas gaat :-).

Boek op tijd en je kunt makkelijk een week incl vluchten, ruimbagage, hotel overnachtingen, resort fee en belastingen onder €1000,- per persoon uitkomen. Goede datums zijn er te vinden in maart/april/mei en sept/okt/nov.


Conclusie

Top bestemming het hele jaar door. Ben je niet afhankelijk van bepaalde vakantie tijden, ga dan in april/mei of sept/okt. Mooie deals mogelijk, lekkere temperaturen en genoeg te beleven.


Waarschuwing!

Let op in de zomer maanden kan het makkelijk boven de 40 graden komen. Zorg altijd dat je voldoende drinkt, en smeer je goed in. Zeker met wat alcohol in je lijf droog je snel uit en door alle afleiding die Vegas te bieden heeft let je minder goed op. Ook de wisseling van de airco resorts en naar buiten in de hitte kan voor een schok zorgen.

Mocht je actieve uitjes gepland hebben probeer dit dan in de ochtend of de namiddag te doen en zorg dat je in goede conditie bent. Ga je een roadtrip maken naar bijvoorbeeld de Red Rock Canyon zorg dan ook voor voldoende water en ook voldoende brandstof in de auto. Je bent tenslotte in de woestijn en onder andere de hitte en wilde dieren kunnen voor problemen zorgen.


bron: klimaat informatie komt van klimaatinfo.nl

100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page