top of page

What's new; Las Vegas 2023

Een stad als Las Vegas staat nooit stil, elk jaar veranderd de stad op allerlei vlakken. Nieuwe restaurants worden vervangen door nog nieuwere restaurants, resorts komen en gaan en het entertainment aanbod blijft altijd vernieuwen. Dit zorgt ervoor dat er elk jaar weer genoeg nieuws is te beleven.

Hieronder een lijst van nieuwtjes en geruchten voor 2023. Natuurlijk hebben we een selectie gemaakt want er is echt te veel om allemaal te behandelen. Wij zijn zelf heel benieuwd hoe dit jaar weer gaat verlopen. Wat gaat de hotspot worden van dit jaar, waar nemen we afscheid van en natuurlijk wat zijn de verrassende attracties en bezienswaardigheden.

Rechtszaken die lopen nu

Op dit moment spelen er 2 belangrijke rechtszaken in Vegas. Een daarvan draait over het vermoedelijk maken van prijs afspraken voor de hotelkamers door de grote namen als MGM resorts, Caesars, Treasure Island onder ander. Er zouden in het geheim afspraken zijn gemaakt om zo samen de prijzen op de strip hoger te krijgen voor hotelkamers.

De ander gaat over de 'hand pay'. De grens van $1200,- waarboven je bij een slot winst belasting moet betalen is vast gesteld in 1977! Nu is daar een juridisch team mee bezig om dit aan te passen naar de dagelijkse norm en dan zou de belastingvrij grens rond $5000,- uitkomen. Dat scheelt heel veel papierwerk voor de casino's en natuurlijk tijd en extra munten voor de bezoeker. Hopelijk krijgen ze dit rond!


De Bullet train

Zou het er dan echt gaan komen? Ze gaan beginnen aan de bouw van het $10 biljoen dollar project.

De high speed trein tussen San Bernardino en Las Vegas. Een rit met de trein zou zo'n 2,15uur duren en dus de tijd tussen Los Angeles en Las Vegas halveren.

De plannen zijn nu dat de 'Brightline West' klaar zou zijn rond 2026/2027.


Formule 1