top of page
  • Foto van schrijverLASVEGAS NL

Las Vegas reis vereisten 2022; benodigde documenten, testen en tips.

Bijgewerkt op: 9 okt. 2023

Wat moet er allemaal geregeld worden als je in 2022 naar Las Vegas / USA wilt gaan? Voor zowel voor de reis, tijdens de reis en na de reis moet er aan een aantal verplichtingen voldaan worden. Deze verplichtingen zijn ingevoerd tijdens de Covid pandemie. We zijn net terug uit Las Vegas (31 dec 2021) en hebben het voor jullie uitgezocht en uitgevoerd. Hieronder vind je alle benodigde informatie om aan de verplichtingen te voldoen. Houd er wel altijd rekening mee dat de eisen ook kunnen veranderen. Mochten er veranderingen zijn, dan is dat terug te vinden op de Las Vegas FB groep met up-to-date ervaringen van Nederlandse Las Vegas bezoekers of op de Amerika Reizen Bespaartips FB waar de meest recente eisen voor de USA worden besproken.

Voor vertrek: Wat moet je voor vertrek naar de USA regelen? Wat is er op dit moment is het naast de normale verplichting van een geldig paspoort, een goedgekeurde ESTA verplicht om Amerika in te reizen? - Bewijs dat je volledig bent gevaccineerd tegen covid-19 (op dit moment voldoen 2 prikken). - Bewijs van een negatieve antigeen/rapid test niet ouder dan 24uur voor vertrek of een negatieve PCR test niet ouder dan 72uur voor vertrek. - Mocht je net Covid gehad hebben dan zijn er nog sporen in het lichaam aanwezig, je moet dan een 'recovery document' hebben van een arts. Daarnaast vraagt de vliegmaatschappij vaak via de mail waarmee je het vliegticket hebt geboekt voor het invullen van een 'health certificaat' en een 'passenger locator form' dit kan online maar het lijkt niet verplicht en er werd ook niet naar gevraagd. Eerst stond dit nog wel als verplicht gemeld op de 'CDC' website van de Amerikaanse overheid. Vlieg je via Britsch airways of American Airways? Hun werken samen met de 'verifly app'. Hierin kun je jouw corona vaccinatie bewijs in uploaden, het test bewijs en een health form invullen. En als dat gedaan is, komt er een groene vink en daarmee word er helemaal niks meer gecontroleerd. De vliegmaatschappijen vertrouwen op de app dus als je alles hebt ingevuld hoef je alleen de app te laten zien met je naam en foto die controleren ze en je kan doorlopen.

Tip: Zorg dat je een Engelstalige documenten hebt dit kan verwarring voorkomen en het word aangeraden om een uitgeprinte versies mee te nemen.

Testen in Nederland: Op dit moment worden er in Nederland door veel bedrijven testen aangeboden zowel sneltesten als PCR testen. Er zijn veel test locaties mogelijk en de uitslag komt vaak binnen een uur op de mail (PCR max 24uur) . De test prijzen variëren rond de €23,- tot €75,- per persoon, en dat kan snel oplopen als je met meerdere of een gezin reist. Daarnaast adverteren ze ook met testen inclusief 'Reiscertificaat'. Tip: Ben je lid van de ANWB dan kun je korting krijgen bij verschillende test aanbieders, hier betaal je dan voor een sneltest €29,- pp en een PCR test €45,- pp incl. reiscertificaat. Dit gaat via coronaal.eu, update: NIET MEER NODIG/MOGELIJK Gratis testen zonder te betalen voor een reis certificaat en toch met de test op reis? Nu hebben we via de Amerika en Las Vegas Facebook groep meerdere keren al gehoord dat mensen een test deden voor vertrek zonder daarvoor te betalen. Nu hebben we dat zelf ook uitgeprobeerd, een van ons heeft betaald voor een reiscertificaat en de ander probeerde het via de gratis weg. En het resultaat was dat beide geaccepteerd werd, sterker nog soms er werd soms amper naar gekeken of op gecontroleerd.. We kwamen er achter dat de crew soms zelf ook niet even meer weet welk land welke test vraagt. De QR codes zijn nooit gecheckt en het test bewijs zelf werd geaccepteerd zowel op papier als via een foto op de telefoon als de naam maar overeen kwam met het paspoort, een negatieve antigeen test was en het test maximaal 1 dag oud was.

1e foto betaalde test met reis certificaat , 2e en 3e gratis test bewijs


Hoe kom je nou aan een gratis test om mee te kunnen reizen? Dit kan via Health Check Center, via hun kom je bij de gratis optie bij testen voor toegang uit. Dit werd ook gebruikt in de zomer toen mensen op vakantie konden met een gratis test om te reizen.

Ga naar de website via deze link : Healthcheckcenter, kies dan de optie van het plaatje hiernaast uit en klik op 'boek direct je test'. Dan word je doorgestuurd naar 'testen voor toegang'. Kies als activiteit nummer 11 'overige' en vul de rest van de gevraagde informatie in. Na het doen van de test omvang je een mail met de uitslag soms komt er al een certificaat bij en soms niet (zie foto 2 hierboven), maar het gaat om het bewijs op de 3e foto hierboven. In de mail die je ontvang staat een link en code om het bewijs om te zetten in een QR code. Volg de stappen en je krijgt het papier van de 3e foto. Daarnaast staat er ook in de link dat je het bewijs in de corona check app kan zetten. Dit is handig om beide te doen. Terugreis naar Nederland: Wat moet je voor vertrek vanuit de USA naar Nederland regelen? Wat is er op dit moment is het naast de normale verplichting van een geldig paspoort, een goedgekeurde ESTA verplicht om Amerika in te reizen? - Bewijs dat je volledig bent gevaccineerd tegen covid-19 (op dit moment voldoen 2 prikken). - Bewijs van een negatieve antigeen/rapid test niet ouder dan 24uur voor vertrek of een negatieve PCR test niet ouder dan 72uur voor vertrek. - Mocht je net Covid gehad hebben dan zijn er nog sporen in het lichaam aanwezig, je moet dan een 'recovery document' hebben van een arts. - In Nederland moet je verplicht in quarantaine voor 10 dagen, test je bij de GGD op de 5e dag negatief dan mag je uit quarantaine. Via de Nederlandse overheid website kun je een 'quarantaine verklaring' invullen. Dit lijkt geheel vrijwillig en er werd niet op gecontroleerd of naar gevraagd. Hier staat de link naar de Nederlandse 'gezondheid verklaring', hier werd ook niet op gecontroleerd of naar gevraagd. Daarnaast had ik een tussenstop in Londen en kreeg via de vliegmaatschappij een mail om het 'passenger locator formulier' van de UK in te vullen, dat moest 48uur voor vertrek. Achteraf omdat het maar voor een tussenstop van een paar uur was hoefde dit toch niet maar als je de mail instructies volgt, is dit maar een paar minuten werk. Waar te testen in Las Vegas: Ook in Las Vegas worden verschillende test locaties aanbevolen, er zijn zelfs covid's drive thru. De kosten hier voor een antigeen of PCR test liggen wel hoger dan in Nederland. Een test voor rond de $100,- of hoger per persoon is geen uitzondering. Bij het New Orleans resort zou testen mogelijk zijn voor $90,- zonder afspraak. En verschillende supermarkten hebben drive thru zoals Walgreens maar hier is wel een afspraak nodig.

Wel is er ook een optie om gratis te testen in de USA, dan moet je alleen wel van te voren de goede locatie uitzoeken en goed de openingstijden en test uitslag tijd in de gaten houden. We hebben op 2 verschillende dagen een test gedaan (ivm verschillende vertrektijden) bij: FREE rapid & PCR testing : 9555 S Las Vegas Blvd Unit 116 & 117, Las Vegas, NV, 89123, US Het was ongeveer een kwartiertje rijden, je mag ter plaatse een formulier via een QR code invullen (er is gratis wifi) en daarna kon je zelf de test doen. De testen waren allemaal binnen 2 uur binnen op de mail en het was gratis. Let wel op je moet bij het formulier adres gegevens enzo invullen, vul gewoon de Nederlandse gegevens in ook al past bijv het telefoon nummer niet met landcode. En bij staat kun je 'Army service Europe' invullen. Let op dit testcenter is open van maandag t/m vrijdag van 08:00-16:30.

Tip: Zoek voor vertrek van de vakantie goed uit welke locatie je wilt gaan testen en zorg voor een back-up, mocht de test uitslag te laat komen dan kun je nog een optie proberen. Dit scheelt veel quality tijd van de vakantie ter plaatse. Onze conclusie: Ondanks de extra maatregelen is het reizen naar de USA eigenlijk prima te doen is. Zorg voor een test heen en terug en vul wat formulieren in die ze vragen van de vliegmaatschappij of de reis app van buitenlandse zaken. De formulieren kosten maar een paar minuten en als je op de terug reis een test doet kost dit ongeveer een uurtje. Op de luchthavens duurt het iets langer omdat mensen de papieren moeten zoeken vaak maar niet echt stortend, zeker van Las Vegas terug naar Nederland zo binnen 30min ingecheckt en door de douane. Verder is het beleid met de mondkapjes niet erg strikt, er word af en toe wat gezegd maar er word niet gehandhaafd, zelf op de luchthavens Schiphol, Las Vegas en Heathrow werd er amper wat gezegd. En in Las Vegas alleen als je bijv in een winkel wilde betalen of in het casino bij de balie en cashier, zelfs in de meeste taxi/ uber had de bestuurder het wel maar als klant interesseerde het ze niet als je het niet deed. Ook al vroeg je of het moest. Het komt er gewoon op neer goed voorbereiden.

Disclaimer: Dit zijn eigen bevindingen van de reis naar de USA, zorg zelf dat je altijd de officiële websites van de overheid zowel als in Nederland/België en de USA als het land waar een eventuele tussenstop is van te voren goed checkt. Ook veranderen de in reis eisen sinds de covid pandemie snel en kan de informatie hierboven genoemd al niet meer up to date zijn of kloppen.

Recente blogposts

Alles weergeven

1 commentaire


Fred Slingerland
Fred Slingerland
08 janv. 2022

Mooi verhaal en goed uitgelegt.

Maar mijn vrouw is positief getest in orlando.

Ik ben met mijn dochter terug gevlogen .

Een herstel bewijjs in de US is niet aan te komen en de ggd wil hem niet geven.

Bij de ggd ga ik nog even opnieuw bellen want ze vertelde dat ze het niet erkennen omdat het niet in nl is...maar een test positief of negatief erkennen ze wel??! Vreemt


Maar als ze haar herstel bewijs in de US kan krijgen zijn we klaar...maar cdc heeft daar geen info over.


Gr fred

J'aime
bottom of page